1. Home
 2. /
 3. Termeni si Conditii

Termeni si Conditii

Toate informatiile continute in acest site sunt proprietatea TELECREDIT IFN SA, numita in continuare „Telecredit„. 

Produsele si serviciile descrise in acest site, continutul si designul, precum si marcile sau logo-urile prezentate, sunt proprietatea exclusiva a Telecredit sau a altor parteneri contractuali ai Telecredit, ele neputand fi reproduse sau folosite de catre un alt tert, fiind interzisa reproducerea si utilizarea continutului in alte scopuri decat cel personal, sub sanctiunea legislatiei aplicabile.

Informatiile cuprinse in acest site sunt furnizate exclusiv cu titlu informativ si trebuie utilizate doar in acest scop, ele neputand fi considerate oferte de produse sau servicii financiare si nici nu reprezinta sfaturi sau recomandari pentru investitii sau contractarea unui imprumut sau produs financiar. 

Telecredit poate modifica conţinutul si/sau structura site-ului in orice moment si fara nicio informare prealabila.

Activitatea de pe pagina web este in conformitate cu legea 365/2002 privind comertul electronic.

Telecredit nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele informatii eronate, incomplete sau alterate, prin orice mijloace, de catre terte parti si nu raspunde pentru eventualele daune directe/indirecte suportate/pretinse de terti ca urmare a utilizarii informatiilor cuprinse in prezentul site. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Societatea – TELECREDIT IFN SA

 • Adresa: Bucuresti, Sector 1, Strada Dr. Iacob Felix, Nr. 55, Et. 4
 • Reg. Com. nr.: J40/7586/2014
 • CUI: RO33317138
 • Nr. contact: 021.9933

DPO – Liana Serb

 • Adresa: Bucuresti, Sector 1, Strada Dr. Iacob Felix, Nr. 55, Et. 4
 • Nr. contact: 0723529502
 • Adresa de e-mail: dpo@telecredit.ro

În conformitate cu Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor (Regulamentul UE 2016/679,“GDPR”) aplicabil din data de 25 mai 2018, TELECREDIT IFN SA, vă informeaza: 

Prin platforma online OMNICREDIT , Telecredit IFN SA prelucreaza datele urmatoarelor categorii de persoane fizice si juridice: clienti/potentiali clienti/fosti clienti, beneficiari / potentiali beneficiari ai contractului de creditare, persoane desemnate de client in relatia cu TELECREDIT, debitori ai clientului. Telecredit prelucreaza exclusiv datele care ii sunt necesare scopurilor prelucrarii.

De asemenea, accesul in contul de client se va face cu un nume de utilizator si parola, recomandarea noastra fiind sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola.

Scopurile prelucrarii: Prin platforma online OMNICREDIT se prelucreaza datele cu caracter personal declarate in vederea prestarii serviciilor de creditare si factoring/scontare in urmatoarele scopuri, de a face demersuri in vederea desfasurarii etapelor aferente contractului de creditare: cunoasterea clientului, analiza bonitatii clientului, evaluarea riscului, ofertare, semnarea contractului de creditare/factoring/scontare, tragerea creditului, administrarea creditului, a serviciului de factoring/scontare, incasari asociate contractelor de credit, activitate de colectare/cesiune/executare, crearea contului de utilizator, a activitatilor de marketing, precum si in scopul indeplinirii unor obligatii legale privind auditul, cunoasterea clientelei, scopul prevenirii si identificarii potentialelor fraude.

Datele speciale
Prelucram date speciale privind sanatatea dvs. doar in scopul indentificarii unor alternative de plata a creditului.

La aplicarea prin platforma Omnicredit a unei cereri de cesiune creante se culeg date din surse disponibile public cum ar fi RECOM, AEGRM, Ministerul Finantelor Publice, ANAF, Portalul Instantelor de Judecata, Linkedin, website-ul organizatiei din care faceti parte.

Temeiul legal al prelucrarii: Temeiul prelucrarii este constituit din: (1) consimtamant privind datele necesare activitatii de marketing, identificarea unor alternative de plata a creditului si pentru crearea contului utilizator, (2) realizarea contractului de creditare/factoring/scontare, cunoasterea clientului, analiza bonitatii clientului, evaluarea riscului, ofertare, semnarea contractului de creditare, tragerea creditului, administrarea creditului, incasari asociate contractelor de credit, activitate de colectare/cesiune/executare, (3) precum si indeplinirea prevederilor legale aplicabile (legislatia specifica in domeniul creditarii/factoring/scontare, legislatia privind spalarea banilor si combaterii actelor de terorism, legislatia sectoriala)(4).Legitimul interes in vederea exercitarii actiunilor in vederea prevenirii fraudelor ce pot sa apara in activitatea de creditare/factoring/scontare, reprezentarea in instanta pentru apararea propriilor drepturi.

Categoriile de destinatari: Astfel, pentru a facilita desfasurarea activitatilor aflate in legatura cu contractul de creditare si in vederea indeplinirii obligatiilor legale, Telecredit IFN SA comunica aceste date catre autoritati si organisme publice, operatori, terti sau imputernicitii sai sau altor categorii de destinatari precum:

 • Pentru indeplinirea unor cerinte legale sau la solicitarea acestora, catre: Banca Nationala a Romaniei, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, auditori statutari, alte autoritati de stat.
 • Furnizori de servicii (inclusiv consultanti, experti, notariate, case de avocatura, firme de colectare, executori, furnizori de servicii IT & C,  furnizori de servicii de marketing si curierat, societati de arhivare, institutii bancare)
 • La solicitarea expresa: ANPC, autoritatea judecatoreasca, autoritati publice centrale si locale, politie, organizatii de cercetare a pietei.

Categoriile de imputerniciti

Transmiterea datelor se face in functie de situatii concrete, limitat la obiectivul prelucrarii si asigurandu-ne prin intermediul contractului incheiat cu privire la respectarea cerintelor Regulamentului. In plus, imputernicitii se supun prevederilor Regulamentului similar operatorilor (inclusiv in ceea ce privește cerința ștergerii sau returnării datelor).

De retinut: Folosirea imputernicitilor este justificata de ratiuni de business, de cele mai multe ori vorbim despre servicii specializate, profesioniste care pot gestiona volumele necesare si asigura tehnologia prin care Operatorul sa-si poata indeplini atributiile.

Datele nu sunt transmise concomitent tuturor imputernicitilor.

Categorii de imputerniciti:

 • Firma de contabilitate (Bucuresti)
 • Firma de gazduire servere (Bucuresti)
 • Firma de soft contabil (Cluj)
 • Firma de colectare creante (Bucuresti)
 • Birouri executori judecatoresti (Romania)
 • Autoritati fiscale
 • Procesatori de plati (Bucuresti)
 • Institutii bancare (Bucuresti)
 • Furnizori de servicii de comunicatii (Bucuresti)

Acest tip de comunicare este ocazionala sau permanenta, in functie de situatie.

Durata prelucrarii: Pentru a determina perioada pentru care vor fi prelucrate datele, luam in calcul durata contractuala pana la expirarea obligatiilor contractuale, regulamentele BNR si termenele de arhivare prin legea arhivarii, ordinul ministrului de finante. In plus pentru garantiile prin consimtamant durata este atat timp cat acesta este in vigoare.

Daca nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor conform celor indicate mai sus, vom fi in imposibilitatea de a va oferi serviciile noastre, nu vom putea să incheiem contractele de creditare pe care ni le solicitati sau nu vom putea executa contractul de creditare in care sunteti/veti fi parte. Pe parcursul colectarii datelor cu caracter personal, campurile obligatorii vor fi marcate distinct cu *.

Prelucrare date personale in scop de marketing direct 

In masura in care ati fost de acord, Telecredit IFN SA si/sau partenerii sai prelucreaza in scop de marketing direct(1), pentru crearea de profiluri(2), datele cu caracter personal precum: nume, data nasterii, adresa, adresa e-mail, numar de telefon.
Pentru indeplinirea scopului de marketing direct, Telecredit IFN SA , prin departamentele specializate, selecteaza si analizeaza(3) una sau mai multe dintre datele cu caracter personal mentionate anterior. In afara de acestea, mai pot fi utilizate: sex, statut marital, ocupatie, domeniul ocupatiei, venit, angajator, date socio-demografice, adresa IP, date despre comportamentul online (pagini web vizitate), date despre dispozitivul utilizat, cu mentiunea ca nu este utilizat concomitent intregul set de date.

(1) Marketing direct presupune transmiterea de oferte comerciale, newslettere, invitatii la campanii, personalizarea ofertelor, administrarea oricaror programe de loialitate sau recompensare a consumatorilor asociate contului de Client, personalizarea comunicarii cu clientii sai utilizand date personale legate de istoricul clientilor, optiuni anterioare sau preferinte de produse sau servicii si altele asemenea. Spunem in masura in care ati fost de acord, intrucat daca v-ati exprimat dezacordul, datele dvs nu vor fi prelucrate in scop de marketing direct.
(2)„creare de profiluri” inseamna orice forma de prelucrare a datelor cu caracter personal care consta in utilizarea datelor cu caracter personal pentru a evalua anumite aspecte personale referitoare la o persoana fizica, in special pentru a analiza sau prevede aspecte privind situatia economica, comportamentul, locul in care se afla persoana fizica respectiva.
(3) Selectia si analiza nu sunt scopuri diferite de scopul initial, nici operatiuni de prelucrare de sine-statatoare, ci modalitati prin care se realizeaza scopul de marketing direct.

Drepturile persoanelor fizice in legatura cu prelucrarea datelor personale

Conform Regulamentului general privind protectia datelor 679/2016, persoanele fizice beneficiaza de dreptul de acces, informare, rectificare, stergere sau uitare, portabilitate a datelor, restrictionarea prelucrarii si opozitie.

Dreptul la informare 
Persoanele fizice au dreptul de a fi informate cu privire la colectarea si utilizarea datelor lor personale.

Dreptul de acces
Persoanele fizice au dreptul de a accesa datele personale si informatii suplimentare. Dreptul de acces permite persoanelor sa cunoască si sa verifice legalitatea prelucrarii.

Dreptul de rectificare
Dreptul persoanelor fizice de a rectifica datele personale inexacte sau de a le completa daca acestea sunt incomplete.

Dreptul de stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)
Dreptul persoanelor fizice de a le fi sterse datele cu caracter personal. Dreptul la stergere este, de asemenea, cunoscut ca „dreptul de a fi uitat”.

Dreptul de portabilitate
Dreptul la portabilitatea datelor permite persoanelor sa obtina, sa reutilizeze si sa le fie transmise datele lor personale catre un alt operator, in scopuri proprii în cadrul diferitelor servicii. In cazul in care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, vom transfera datele dvs. cu caracter personal.

Dreptul la opozitie
Persoanele fizice au dreptul să se opuna la: prelucrarea bazată pe interesul legitim sau îndeplinirea unei sarcini de interes public / exercitarea autoritatii publice (inclusiv profilarea), marketing direct (inclusiv profilare) si prelucrarea in scopul cercetării stiintifice / istorice si al statisticilor.

Dreptul de restrictionare a prelucrarii
Persoanele fizice au dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor lor personale.

Drepturi legate procesul decizional automatizat, inclusiv crearea de profiluri 
Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o maasurăa semnificativa.
In cazul in care ne-ati oferit consimtamantul pentru prelucrarea de date personale aveti dreptul de a va retrage oricand acest consimtamant.

Persoanele fizice au dreptul de a depune, direct sau printr-un mandatar, o plangere la o autoritate de supraveghere.
Daca unele din datele dumneavoastră sunt incorecte sau neactualizate, va rugam sa ne informati in cel mai scurt timp posibil.

Pentru orice solicitări pe care le puteți avea cu privire la exercitarea drepturilor menționate mai sus sau la retragerea consimțământului, precum si pentru a ne adresa orice alte intrebari privitoare la cele comunicate prin prezenta, puteți să contactați Telecredit IFN SA la adresa de e-mail: dpo@telecredit.ro in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor si/sau la adresa poștală menționată mai mai sus.

Declaratia privind beneficiarul real si calitatea de persoana expusa politic

Imprumutatul/Solicitantul declara pe proprie raspundere ca este beneficiarul real al sumelor de bani pe care le-a solicitat cu titlu de imprumut si se obliga sa comunice de indata catre TELECREDIT orice modificare aparuta cu privire la cele declarate.
Imprumutatul/Solicitantul intelege si este de acord ca acordarea imprumutului este conditionata de calitatea sa de beneficiar real al sumei obtinute.

Imprumutatul/Solicitantul declara pe proprie raspundere ca nu este persoana expusa politic (sef de stat, sefi de guvern, parlamentar, comisar european, membru al guvernului, consilier prezidential, consilier de stat, secretar de stat, membru al curtii constitutionale, membru al curtii supreme, membru al curtii de conturi, membru al consiliilor de administratie ale bancii centrale, ambasador, insarcinat cu afaceri, ofiter de rang inalt din cadrul fortelor armate, conducator al institutiilor si autoritatilor publice, membru al consiliilor de administratie si al consiliilor de supraveghere sau persoana care detine functii de conducere ale regiilor autonome, ale societatilor comerciale cu capital majoritar de stat si ale companiilor nationale), membru de familie al unei asemenea persoane (sot, sotie, copil si sot/sotie a acestuia, parinte) sau persoana cunoscuta public ca asociata cu o astfel de persoana. Imprumutatul/Solicitantul se obliga sa comunice de indata catre Telecredit orice modificare aparuta cu privire la cele declarate. Imprumutatul/Solicitantul intelege si este de acord ca acordarea imprumutului este conditionata de calitatea sa de a nu fi persoana expusa politic, ruda cu aceasta sau asociata public cu o astfel de persoana.

Cookies

Site-ul omnicredit.ro  utilizeaza cookie-uri.
Acest website foloseste cookie-uri atat cookie-uri proprii cat si cookie-uri de la terti pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

Cookie-urile utilizate pe prezentul site ofera un feedback valoros si ne ajuta in incercarea de a imbunatati experienta online. Site-ul foloseste cookie-uri, pentru a imbunatati experienta de navigare. Informatiile obtinute din aceste cookie-uri nu sunt stocate in baza de date si odata cu inchiderea browserului cookie-urile sunt sterse din calculatorul utilizatorului.

Ce este un “cookie”? 

Prin „cookie” se intelege un fisier text care contine informatii privitoare la activitatea unui anumit utilizator de site (pagini vizitate, data si ora vizitarii, informatii privind autentificarea pe site). Colectarea acestor date se face exclusiv in scopul asigurarii securitatii datelor colectate prin intermediul site-ului, precum si pentru imbunatatirea serviciilor oferite de Telecredit clientilor sai. Fiecare browser accepta implicit „cookies”.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri: 
Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare)
Cookie-uri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori. 

Care sunt avantajele cookie-urilor? Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta. 

Care este durata de viata a unui cookie?
Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului. 

Cum sunt cookie-urile folosite de catre acest site?
Mai multe detalii despre cookie-urile pe care le utilizeaza acest site puteti vedea aici: https://omnicredit/politica-cookie/.
Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, poti lua masurile necesare de securitate astel incat sa poti naviga cu incredere pe internet. Mai multe detalii referitoare la Cookies poti afla pe https://cookiepedia.co.uk/.

Copyright

Telecredit detine drepturile legale privind grafica, forma, modalitatea de prezentare, precum si a oricaror materiale de prezentare tiparite sau transmise electronic. Acestea sunt protejate de legislatia drepturilor de autor in vigoare. Nu se accepta copierea, reproducerea in orice modalitate, multiplicarea, alterarea, interventia asupra formei si continutului site-urilor web TELECREDIT, inclusiv asupra graficii, formatelor, modalitatilor de prezentare si structurare a informatiilor, materialelor generate prin intermediul site-ului, sub sanctiunile prevazute de lege.

Clauze finale

Nerespectarea termenilor contractuali, frauda sau orice comportament care aduce prejudicii Telecredit pot duce la suspendarea accesului Dumneavoastra la serviciile oferite de Telecredit prin intermediul acestui site.