1. Home
 2. /
 3. Scontare

Scontare

Ai nevoie de bani pentru business-ul tau si ai instrumente de plata (BO/ CEC) de la clientii tai ce urmeaza sa fie incasate mai tarziu?

Avantajele

 • Creditare 100% online
 • Minim de documente
 • Finantare rapida in doar cateva ore
 • Primesti pana la 100% din valoarea instrumentelor girate
 • Iti acoperi imediat nevoia de lichiditati
 • Iti poti plati furnizorii pe loc sau in avans si beneficiezi de discount
 • Nu ramai in urma cu taxele la stat
 • Ai bani pentru plata salariilor
 • Nu ai nevoie de alte garantii materiale
 • Nu afecteaza gradul de indatorare al firmei
 • Cashflow predictibil si imbunatatirea indicatorilor de lichiditate
 • Consiliere si suport din partea unei echipe de profesionisti

Calculator Scontare Bilete la Ordin si CEC-uri

Cat primesc pentru fiecare instrument?
Incarca BO/ CEC si afla cat vei primi in cont.
Factura ta are valoarea de lei
Factura este scadenta in zile
Oferta este informativa si nu constituie o oferta ferma. Pentru a obtine o oferta ferma, factura trebuie inregistrata in platforma noastra prin crearea unui cont de utilizator

Cum Functioneaza

Poti obtine o finantare rapida urmand 3 pasi simpli:

 • Creezi un cont de utilizator pe platforma www.omnicredit.ro , prin completarea datelor personale si validarea datelor de contact
 • Adaugi datele companiei tale
 • Plasezi o cerere de Scontare si urmezi pasii pentru adaugarea documentelor solicitate si a instrumentelor de plata.

In baza rezolutiei de aprobare obtinuta in cadrul analizei interne se va semna contractul de scontare si se va transmite notificarea de cesiune catre debitorul cedat.

Dupa aprobarea si semnarea contractelor, banii vor fi virati in contul bancar al aderentului.

La scadenta, debitorul cedat efectueaza plata in contul Omnicredit in baza notificarii de cesiune transmisa catre acesta.

Cui se adreseaza

Omnicredit a luat nastere din dorinta de a veni in intampinarea Microintreprinderilor si Intreprinderilor mici care apeleaza la soluția noastra alternativa de finanțare din cauza lipsei de lichiditati.

Cele mai frecvente industrii care apeleaza la scontare: transporturi, constructii, companii care lucreaza cu statul, mici producatori, retaileri.

Finantarea prin accesarea serviciului de scontare biletele la ordin sau CEC este o solutie simpla prin care o companie poate incasa in avans contravaloarea instrumentelor cu plata la termen, fara nici o deplasare, obtinand astfel capitalul de lucru de care are nevoie pentru a-si dezvolta afacerea.

Intrebari Frecvente

Ce este un BO?

Biletul la ordin este un instrument financiar de plata prin care o entitate isi asigura o garantie pentru incasarea unor facturi emise. Ca forma, biletul la ordin inseamna o recunoastere a datoriei pe care debitorul o are fata de creditorul sau.

Ce este un CEC?

Cecul este un instrument de plata prin care titularul unui cont da o instructiune bancii sale de a pune la dispoziție o anumita suma de bani unei alte entitati, persoana fizica sau juridica, la prezentarea inscrisului. De obicei CEC-ul garanteaza plata unor facturi emise.

Ce este scontarea?

Este procesul de finantare a creantelor certe, lichide si exigibile rezultate din emiterea unui instrument de plata certificat (BO, CEC).

Cand pot sa apelez la scontare? Este potrivita pentru mine?

Scontarea reprezinta una dintre cele mai de ajutor si rapide metode de finantare, fiind accesibila oricarei firme. Este procesul prin care tu girezi instrumentele primite de la clientii tai si poti incasa pe loc si in totalitate valoarea lor, inainte ca acestea sa ajunga la scadenta

Cel mai des companiile apeleaza la scontare cand au o diferenta majora de timp intre momentul platii la furnizori si momentul scadentei instrumentelor primite (BO, CEC).

Cum ma poate ajuta scontarea?

Utilizand serviciul de scontare, poti incasa imediat biletele la ordin si CEC-urile primite de la clientii tai cu termen de plata in viitor, astfel poti obtine rapid lichiditati pentru: salarii, taxe, plati furnizori.

Stim cat de important este pentru tine TIMPUL, asa ca, de acum beneficiezi de mai mult timp pentru ceea ce conteaza pentru tine: afacerea ta! La Omnicredit beneficiezi de scontarea biletelor la ordin sau a CEC-urilor, fara nicio deplasare! In 2 ore* poti incasa in avans contravaloarea instrumentelor cu plata la termen pe care le tii in sertar.

Sconteaza la Omnicredit instrumentele de plata si ai banii in cont in maxim 2 ore* de la incarcarea lor pe platforma noastra

* Pentru sume standard de 25.000 lei

Ce costuri implica aceasta metoda de finantare?

Costul mediu este de aproximativ 3% pe luna din valoarea instrumentului, dar poate varia in functie de perioada de finantare, de suma solicitata si de rezultatul analizei.