1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Omnicredit
  6. /
  7. Omnicredit și Flanco Smart...
Omnicredit-parteneriat-Flanco

Omnicredit și Flanco Smart Discounter inițiază parteneriatul strategic pentru a susține dezvoltarea antreprenoriatului românesc prin lansarea unui produs de tipul „embedded finance”

București, 27.05.2024

Omnicredit, platforma fintech de microfinanțare, factoring și scontare din România, anunță parteneriatul strategic cu Flanco Smart Discounter. Fintech-ul marchează o premieră prin lansarea primului produs de creditare cu destinație retail. Colaborarea urmărește susținerea companiilor la început de drum și companiilor antreprenoriale mici și mijlocii din România, oferindu-le acces la soluții financiare pentru a depăși provocările inițiale, asigurând o creștere sustenabilă.

În România sunt în prezent aproximativ 500.000 de microîntreprinderi active, conform buletinului trimestrial publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), fiind unul dintre cele mai importante segmente care susțin economia locală. Primii ani de activitate sunt definitorii pentru succesul unui business, iar nevoia de acces rapid la resurse financiare este vitală în achiziția instrumentelor esențiale pentru menținerea un ritm constant în activitatea operațională.

Cele două companii vin în sprijinul afacerilor autohtone cu o soluție flexibilă, care să le permită extinderea accelerată. Indiferent de domeniul de activitate, antreprenorii cu o activitate de cel puțin 6 luni pot accesa până la 50.000 lei pentru echipamentele tehnologice de birou din portofoliul retailerului prin microcredite în rate, cu o perioadă de rambursare de maximum un an.

„Intrarea pe piața creditării produselor de retail pentru persoane juridice marchează o premieră pentru noi, motivându-ne să răspundem cu agilitate nevoilor unui segment mai amplu de clienți. Embedded finance reprezintă operațiunea viitorului prin integrarea perfectă a serviciilor financiare în platformele și aplicațiile non-financiare, oferind utilizatorilor experiențe fluide și personalizate care transformă modul în care accesează și utilizează produsele financiare. Suntem convinși că această colaborare va juca un rol esențial în impulsionarea ecosistemului antreprenorial din România, oferind suportul financiar necesar pentru prosperitatea și dezvoltarea micilor afaceri. Această inițiativă reflectă angajamentul nostru de a facilita accesul antreprenorilor la echipamentele de care au nevoie pentru a-și stabiliza poziția în piață”, declară Elisa Rusu, CEO Omnicredit.

Procesul de creditare este unul simplificat, integral online, cu un număr redus de documente necesare, asigurând o experiență rapidă, eficientă și transparentă. Cererile de creditare sunt analizate într-un interval de 3-5 ore de la momentul transmiterii documentelor, iar în cazul aprobării, fondurile sunt disponibile în aceeași zi, în acord cu nevoile antreprenorilor moderni.

Pentru clienții care doresc să achiziționeze produse de la Flanco Smart Discounter dar nu dispun de fondurile necesare, această colaborare simplifică procesul. Clientul selectează produsul, urmând să fie îndrumat către platforma online Omnicredit pentru accesarea creditului. Solicitarea este verificată, iar odată aprobată, se generează contractul de credit. Omnicredit achită tranzacția către Flanco, iar clientul rambursează ulterior ratele către Omnicredit.

„Înțelegem provocările pe care le întâmpină start-upurile și micile companii în perioada incipientă de activitate, în special atunci când vorbim despre achiziționarea echipamentelor necesare în desfășurarea activității cotidiene. Microîntreprinderile reprezintă coloana vertebrală a economiei noastre, iar susținerea lor este esențială pentru construirea unei societăți prospere. Prin această colaborare, avem convingerea că putem contribui activ la dinamica și reziliența mediului de afaceri românesc. Împreună cu Omnicredit, ne propunem să fim un partener de încredere pentru antreprenori, facilitând un cadru propice pentru inovație și succes pe termen lung”, susține Oana Făurescu, Manager Divizia Servicii Flanco Smart Discounter.

Lipsa resurselor adecvate poate împiedica depășirea pragului inițial, afectând considerabil traiectoria afacerilor aflate în dezvoltare. Prin soluțiile financiare personalizate oferite, Omnicredit și Flanco Smart Discounter își propun să înlăture aceste bariere, asigurând sprijin concret pentru atingerea obiectivelor pe termen mediu și lung. Totodată, antreprenorii la început de drum sunt motivați să își atingă potențialul maxim de creștere, contribuind astfel la consolidarea și diversificarea peisajului economic local.

Despre Omnicredit

Omnicredit, înființată în 2019,  este prima platformă de microfinanțare din România, care oferă produse de factoring, scontare și microcreditare. Incepand cu anul 2023 Omnicredit și-a adaugat în portofoliul de produse și linia de credit pentru plata furnizorilor, o soluție la nevoia de prefinantarea a micilor antreprenori. În 2023, Omnicredit a acordat finanțări în valoare de peste 40 milioane euro companiilor românești.

Acțiunile Omnicredit sunt deținute în proporție de 15% de către Elisa Rusu și 85% de către fondul de investiții Reconstruction Capital II LTD.

 

https://omnicredit.ro/

 

Despre Flanco Smart Discounter

Flanco este primul Smart Discounter electro-IT din România. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 157 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 113 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată.

 

Pentru mai multe informații, accesați www.flanco.ro sau paginile de Facebook şi de LinkedIn.

ELISA RUSU, CEO & Board Member OMNICREDIT, are o experienta de peste 20 de ani in sectorul financiar bancar, experienta dobandita in cadrul celor mai mari banci din Romania, una dintre ele fiind Banca Transilvania, unde a implementat si a coordonat directia de factoring, pe o perioada de circa 9 ani.

Increzatoare in fortele proprii, gratie experientei dobandite si pentru ca ii plac provocarile, Elisa Rusu s-a hotarat sa intre in anteprenoriat impreuna cu un fond de Investitii, dezvoltand de la zero un proiect inovator, lansand astfel pentru prima data in Romania, o platforma fintech, ce oferă solutii de factoring şi microfinantare online, adresata in mod special micilor anteprenori.

Intelegand ca aceasta zona era foarte putin deservita in cadrul bancilor, fiind totodata o zona destul de permisiva, Elisa Rusu dezvolta si conduce cu succes fintech-ul OMNICREDIT, prin intermediul caruia a finantat pana astazi sute de clienti, venind in intampinarea acestora cu diferite tipuri de produse de finantare personalizate, pentru a le putea acoperi toate nevoile financiare.

Traiectoria profesionala a Elisei Rusu a fost de la bun inceput progresiva, absolvind Facultatea de Relatii Economice Internationale in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, urmata de un MBA cu specializare in Management Financiar-Bancar, care i-a deschis drumul spre evolutia carierei ulterioare.

Si-a propus de-a lungul timpului sa sustina si sa fie alaturi de micii antreprenori, participand in calitate de Mentor la diverse programe de instruire si cursuri educationale, despre factoring si organizare financiara.

A luat deseori parte la interviuri valoroase, in calitate de invitat la diverse emisiuni TV, sustinand sprijinul neconditionat oferit afacerilor mici si mijlocii, prin solutii de finantare flexibile si fara birocratie.

Articole pe blog